زیر آسمان ایران

پنجره ای به سوی شگفتی های کیهان

زیر آسمان ایران

پنجره ای به سوی شگفتی های کیهان

زیر آسمان ایران

میلیون ها سال است که شب هنگام آسمان را ستارگان چشمک زن و حیرت انگیز می پوشاند و کره زمین بسان فرفرهای چرخان خورشید را دور می زند و بشر هزاران سال است که به رصد آسمان پرداخته و همچنان در تکاپوی جست و جوی عمیق تر آسمان است زیر آسمان ایران
نگاهی است به آنچه که در دنیای هیجان انگیز نجوم در حال وقوع است و پنجره ای هرچند دریچه وار به سوی شگفتی های کیهان.

۲ مطلب در تیر ۱۳۹۳ ثبت شده است

در انتظار سفرهای فضایی ارزان تر

يكشنبه, ۲۲ تیر ۱۳۹۳، ۰۱:۱۶ ق.ظ

یک دانشمند انگلیسی موتور جدیدی ابداع کرده که ممکن است بتواند سفرهای فضایی آینده را ارزان‌تر کند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایده مهندس «آلان باند» موسوم به موتور موشکی هوا تنفسی سینرژیکی (Sabre) در زمان برخاست و در جریان صعود مانند یک موتور جت سنتی عمل کرده و سپس به یک موتور موشک قدرتمند هیدروژنی تبدیل می‌شود که می‌تواند فضاپیما را با سرعت 25 ماخ در ورای جو زمین پیش براند.

این قابلیت به فضاپیما اجازه می‌دهد مانند یک هواپیما عمل کرده و پس از ورود مجدد به جو زمین، در یک فرودگاه عادی فرود بیاید.

فضاپیمای مورد استفاده در این ماموریت – Skylon – نیز به همان اندازه موتور، انقلابی است. Skylon با استفاده از ماده فوق سبک ساخته شده و در اصل یک مخزن عظیم هیدروژن خواهد بود که با کاهش وزن فضاپیما، ورود مجدد آن به زمین را آسان می‌کند.

به گفته باند، نتیجه حاصله یک فضاپیما با هزینه 500 میلیون پوند خواهد بود که برای هر ماموریت تنها سه میلیون پوند نیاز داشته، توسط 50 خدمه زمینی اجرایی شده و می‌تواند سفر بازگشت را پس از دو روز به همراه محموله انجام دهد.

وی افزود: Sabre یک موتور موشک است که برای تامین نیروی پرواز تک مرحله‌ای فضاپیما به فضا و ارائه دسترسی قابل اعتماد، پاسخگو و مقرون به صرفه با سرعت پنج برابر سرعت صوت طراحی شده است.

تلاشهای پیش از این برای طراحی سیستمهای رانش تک مرحله‌ای به مدار بیشتر به این دلیل وزن یک اکسیدکننده آنبرد ناموفق بوده که برای موتورهای موشک رایج مورد نیاز است.

Sabre اولین موتوری است که در دو حالت موشک – اول در حالت هواتنفسی و سپس در حالت رایج موشکی - اجرایی می‌شود.

در حالت هواتنفسی، موتور هوا را به عنوان یک منبع اکسیژن به درون کشیده تا با سوخت هیدروژن مایع درون محفظه احتراق موشک بسوزد. سپس با ورود فضاپیما به فضای ماورای جو، موتور تغییر حالت داده و از اکسیژن مایع آنبرد استفاده می‌کند.

در هر دو حالت، رانش توسط محفظه احتراق و نازلها تولید می‌شود. این امر توسط ترکیب عواملی از موشک و فناوری توربین گازی ممکن می‌شود.

رویکرد فوق به خودروهای با موتور Sabre اجازه می‌دهد از حمل بیش از 250 تن اکسیدکننده آنبرد در مسیر خود به فضا نجات یافته و همچنین نیاز به دور انداختن مرحله اول موشک در پی پایان یافتن این اکسیدکننده‌ها را حذف خواهد کرد.

عکس تزئینی است.

منبع : ایسنا
  • مهدیه

کشف الماسی به ابعاد زمین در آسمان

پنجشنبه, ۵ تیر ۱۳۹۳، ۱۲:۱۸ ق.ظ

  محققان دانشگاه ویسکانسین میلواکی موفق به شناسایی سردترین و کم‌نورترین ستاره کوتوله سفید تاکنون شده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سرمای این ستاره به حدی است که کربن آن بلوری شده و این ستاره را به الماسی به اندازه زمین تبدیل کرده است.

ستاره کوتوله سفید مذکور در فاصله 900 سال نوری از زمین و در مسیر صورت‌فلکی دلو قرار دارد.

محققان این جواهر ستاره‌ای را با استفاده از تلسکوپ گرین بانک رصدخانه رادیویی ملی نجوم و مجموعه تلسکوپهای VLBA در کنار رصدخانه‌های دیگر شناسایی کردند.

  • مهدیه