زیر آسمان ایران

پنجره ای به سوی شگفتی های کیهان

زیر آسمان ایران

پنجره ای به سوی شگفتی های کیهان

زیر آسمان ایران

میلیون ها سال است که شب هنگام آسمان را ستارگان چشمک زن و حیرت انگیز می پوشاند و کره زمین بسان فرفرهای چرخان خورشید را دور می زند و بشر هزاران سال است که به رصد آسمان پرداخته و همچنان در تکاپوی جست و جوی عمیق تر آسمان است زیر آسمان ایران
نگاهی است به آنچه که در دنیای هیجان انگیز نجوم در حال وقوع است و پنجره ای هرچند دریچه وار به سوی شگفتی های کیهان.

دو مقارنه زیبا مهمان آسمان شب

چهارشنبه, ۱۱ شهریور ۱۳۸۸، ۱۱:۵۷ ب.ظ

مقارنه‌ی اول در صبحگاه چهارشنبه 11 شهریور 1388 بین سیاره‌ی پرنور زهره  و خوشه‌ی زیبای کندوی عسل (M44) رخ خواهد داد و در ساعت 04:12 بامداد این دو جرم به فاصله‌ی 1.3 درجه‌ای از یکدیگر خواهند رسید. این در حالی است که قرص ظاهری سیاره 12 ثانیه قوسی و 83 درصد از سطح آن روشن است. در زمان مقارنه قدر ظاهری زهره 3.93- و قدر مجموع خوشه‌ی کندوی عسل 3.1 است. لذا برای رصد باشکوه این مقارنه با چشم غیر‌مسلح بایستی پیش از سپیده در آسمانی صاف و تاریک به نظاره بنشینید.

 

 

مقارنه‌ی بعدی در شامگاه چهارشنبه روی می‌دهد و یگانه قمر زمین در صورت فلکی جدی مقارنه‌ای زیبا را با سیاره‌ی مشتری ترتیب خواهد داد. در ابتدای شب پس از طلوع ماه سیاره‌ی مشتری را در جنوب آن به راحتی خواهید یافت. ماه طی این مدت به این سیاره نزدیک می‌شود. تا جایی که در ساعت 22:40 به نزدیکترین فاصله از آن به میزان 2.2 درجه خواهد رسید. و این در حالی است که در زمان مقارنه فاز ماه 97 درصد خواهد بود.

 

 

اما این پایان ماجرا نیست و اگر در این شب به رصد اقمار گالیله‌ای مشتری بپردازید زیبایی بیشتری از این مقارنه در ذهن شما باقی خواهد ماند.در زمان مقارنه  لکه‌ی قرمز معروف به نام چشم مشتری  که حاصل طوفانی بسیار عظیم است، بر سطح سیاره طلوع می‌کند و با استفاده از یک تلسکوپ متوسط آماتوری می‌توانید به رصد مشتری و زیبایی‌های حرکت اقمار آن بپردازید. در حدود ساعت 03:47 بامداد پنج‌شنبه قمر کالیستو در پشت ماه پنهان خواهد شد و همان‌طور که در ابتدای شب شاهد خواهید بود، دو قمر اروپا و گانی‌مد را در کنار یکدیگر خواهید یافت. و این دو قمر در حال نزدیک‌شدن به یکدیگر هستند تا جایی که در بامداد و پیش از طلوع خورشید 3 ثانیه قوسی با یکدیگر فاصله خواهند داشت و لذا تشخیص و تفکیک آن بسیار دشوار خواهد بود.

پایگاه خبری ماهنامه نجوم

  • ۸۸/۰۶/۱۱
  • مهدیه

ثبت دیدگاه (۰)

هیچ دیدگاهی هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی