دو مقارنه زیبا مهمان آسمان شب
مقارنهی اول در صبحگاه چهارشنبه 11 شهریور 1388 بین سیارهی پرنور زهره و خوشهی زیبای کندوی عسل (M44) رخ خواهد داد و در ساعت 04:12 بامداد این دو جرم به فاصلهی 1.3 درجهای از یکدیگر خواهند رسید. این در حالی است که قرص ظاهری سیاره 12 ثانیه قوسی و 83 درصد از سطح آن روشن است. در زمان مقارنه قدر ظاهری زهره 3.93- و قدر مجموع خوشهی کندوی عسل 3.1 است. لذا برای رصد باشکوه این مقارنه با چشم غیرمسلح بایستی پیش از سپیده در آسمانی صاف و تاریک به نظاره بنشینید.

مقارنهی بعدی در شامگاه چهارشنبه روی میدهد و یگانه قمر زمین در صورت فلکی جدی مقارنهای زیبا را با سیارهی مشتری ترتیب خواهد داد. در ابتدای شب پس از طلوع ماه سیارهی مشتری را در جنوب آن به راحتی خواهید یافت. ماه طی این مدت به این سیاره نزدیک میشود. تا جایی که در ساعت 22:40 به نزدیکترین فاصله از آن به میزان 2.2 درجه خواهد رسید. و این در حالی است که در زمان مقارنه فاز ماه 97 درصد خواهد بود.

اما این پایان ماجرا نیست و اگر در این شب به رصد اقمار گالیلهای مشتری بپردازید زیبایی بیشتری از این مقارنه در ذهن شما باقی خواهد ماند.در زمان مقارنه لکهی قرمز معروف به نام چشم مشتری که حاصل طوفانی بسیار عظیم است، بر سطح سیاره طلوع میکند و با استفاده از یک تلسکوپ متوسط آماتوری میتوانید به رصد مشتری و زیباییهای حرکت اقمار آن بپردازید. در حدود ساعت 03:47 بامداد پنجشنبه قمر کالیستو در پشت ماه پنهان خواهد شد و همانطور که در ابتدای شب شاهد خواهید بود، دو قمر اروپا و گانیمد را در کنار یکدیگر خواهید یافت. و این دو قمر در حال نزدیکشدن به یکدیگر هستند تا جایی که در بامداد و پیش از طلوع خورشید 3 ثانیه قوسی با یکدیگر فاصله خواهند داشت و لذا تشخیص و تفکیک آن بسیار دشوار خواهد بود.
- ۸۸/۰۶/۱۱