زیر آسمان ایران

پنجره ای به سوی شگفتی های کیهان

زیر آسمان ایران

پنجره ای به سوی شگفتی های کیهان

زیر آسمان ایران

میلیون ها سال است که شب هنگام آسمان را ستارگان چشمک زن و حیرت انگیز می پوشاند و کره زمین بسان فرفرهای چرخان خورشید را دور می زند و بشر هزاران سال است که به رصد آسمان پرداخته و همچنان در تکاپوی جست و جوی عمیق تر آسمان است زیر آسمان ایران
نگاهی است به آنچه که در دنیای هیجان انگیز نجوم در حال وقوع است و پنجره ای هرچند دریچه وار به سوی شگفتی های کیهان.


پژوهشگران ابرها که به بررسی تیتان پرداختند، و اذعان داشتند که این ابرها به گونه ای شکل گرفنتد و حرکت کردند که تا حدودی آهسته تر و به حالت معلق پیشگویی های آنها حاکی از این است که تیتان در اوایل پاییز، گرم و مرطوب است. دانشمندان سازمان ناسا جهت بررسی کاسینی مأموریت داشتند به مدت سه سال و نیم هوا و اتمسفر تیتان را کنترل کردند، به عبارتی در خلال جولای 2004 و دسامبر 2007 چیزی بیش از 200 ابر مشاهده کردند. آنها دریافتند شیوه ای که این ابرها در اطراف تیتان توزیع شده اند، مشابه الگوی گردش جهانی است که دانشمندان آن را کشف کردند. تنها استثناء مسئله زمان بندی می باشد.
ابرها در نیم کره جنوبی بسیار قابل توجه هستند، در حالیکه پاییز از راه می رسد ( یا فرا رسیدین پاییز ابرها در نیم کره جنوبی بسیار قابل توجه هستند)
رود ریگو، یکی از اساتید دانشگاه پاریس خاطر نشان کرد:
" ابرهای تیتان با تغییر فصول دچار تحولی نمی شود آن گونه که ما انتظار داریم "
رود ریگو با مشارکت اعضای محقق در خصوص طیف سنجی مادون قرمز و تصویر کاسینی در فرانسه اذعان داشت که:
" ما در طی فصل تابستان در نیم کره جنوبی ابرهای متعددی را نظاره کردیم و این وضعیت در تابستان تا آغاز پاییز ادامه می یابد. این حالت، مشابه تابستان در کشور هند می باشد، حتی اگر مکانیسم ها در تیتان اختلاف بنیادین و ریشه ای با عناصر زمینی داشته باشد. در این برهه، برخلاف آنچه انتظار می رفت تیتان یک پاییز گرم تر و مرطوب تری را تجربه کرد.
برروی زمین شرایط جوی و آب و هوایی فوق العاده
گرم و خشکی در اواخر پاییز مشاهده می شود، در حالیکه سیستم های کم فشاری در نیم کره زمستان مسدود می شوند. در مقابل، دانشمندان چنین تصوری کردند که کندی تغیرات جوی  در سطح و اتمسفر اندک در تیتان، مسئول گرما و رطوبت غیر منتظرانه آن هستند و بنابراین در اواخر تابستان سبب ابری شدن هوا می شوند با به پایان رسیدن تابستان و آغاز پاییز در اگوست 2009 شرایط اعتدالی بین شب و روز حاصل می شود، در پایان انتظار می رود که ابرهای تیتان ناپدید شوند. اما، الگوی چرخشی در تیتان و شرایط جوی بیانگر این است که ابرهای در ارتفاعات جنوبی در انتظار وضعیت اعتدال بین شب و روز نمی ماند و بایستی تا سال 2005 ناپدید شده باشند.



 اگر چه، کاسینی در اواخر 2007 توانست ابرهایی را در این نواحی مشاهده کند و برخی از آنها در نواحی ارتفاعات میانی و خط استوا فعالیت دارند. تیتان، تنها ماه موجود در منظومه خورشیدی است که یک جو خاصی دارد و شرایط جوی آن مشخصات مشترکی با زمین دارد. در چگالی تیتان، جو نیتروژن - متان در مقایسه با جو زمین کندتر می باشد، چون انرژی خورشید حدود 100 برابر کمتر از زمین دریافت می کند، به این علت که حدود 10 برابر دور از خورشید واقع شده است. فصول در تیتان پس از 7 سال زمینی به پایان می رسند. دانشمندان به مشاهدات خود در زمینه تغیرات بلند مدت در طی مأموریت گسترده و جامع کاسینی ادامه دادند، که تا پاییز سال 2010 به طول انجامید. کاسینی مأموریت یافت تا در 5 می در اطراف تیتان به پرواز درآید. مأموریت کاسینی - هایژن، پروژه ای جمعی در سازمان ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ایتالیا می باشد. آزمایشگاه جت در ناسا، پاسادنا، کالیف، ماموریت کاسینی - هایژن را در هیئت مدیره ماموریت علمی ناسا مدیرت و اداره کرد.
مدار کاسینی طراحی شد و درJ.P.L تکامل یافت و مونتاژ شد.
گروه طیف سنج اشعه مادون قرمز و ابزار کمکی آن در دانشگاه آریزونا پایه ریزی تشکیل شد.

منبع:آسمان پارس

  • ۸۸/۰۳/۲۱
  • مهدیه

ثبت دیدگاه (۰)

هیچ دیدگاهی هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی