زیر آسمان ایران

پنجره ای به سوی شگفتی های کیهان

زیر آسمان ایران

پنجره ای به سوی شگفتی های کیهان

زیر آسمان ایران

میلیون ها سال است که شب هنگام آسمان را ستارگان چشمک زن و حیرت انگیز می پوشاند و کره زمین بسان فرفرهای چرخان خورشید را دور می زند و بشر هزاران سال است که به رصد آسمان پرداخته و همچنان در تکاپوی جست و جوی عمیق تر آسمان است زیر آسمان ایران
نگاهی است به آنچه که در دنیای هیجان انگیز نجوم در حال وقوع است و پنجره ای هرچند دریچه وار به سوی شگفتی های کیهان.

پروژه شب یوری که مراسمی است جهانی در گرامیداشت پرواز یوری گاگارین هر ساله در 12 آوریل (23 فروردین) در سراسر جهان برگزار می شود. 12 آوریل، روز نخستین سفر انسان به فضا در سال 1961 و همچنین روز پرواز نخستین شاتل به فضا در سال 1981 است.  شب یوری از سال 2001 تاکنون با کمک گروههای فعال نجومی و فضایی در مناطق مختلف سراسر جهان برگزار می شود. شنبه این هفته، وبسایت رسمی شب یوری خبر همکاری این پروژه را با پروژه جهانی صلح ستارگان اعلام کرد. در این همکاری قرار است که این دو پروژه با کمک فعالان خود در مناطق مختلف جهان در برگزاری و اجرای این دو پروژه با هم همکاری کنند.

پروژه جهانی صلح ستارگان نیز پروژه ای است که قصد دارد شبهای رصدی عمومی مشترک در دو سوی مرزهای آبی و خاکی با کمک گروههای نجومی فعال در سراسر جهان برای مردم مرزنشین برگزار کند تا آسمان بدون مرز، پلی باشد میان فرهنگها و ملتها. تاکنون 10 گروه فعال از 9 کشور جهان به پروژه صلح ستارگان پیوسته اند. لازم به ذکر است که پروژه صلح ستارگان سال جهانی نجوم را با برگزاری رصد عمومی مشترکی در دو سوی آبهای خلیج فارس در دبی و قشم آغاز کرد.


بنابه اعلام وبسایت رسمی پروژه صلح ستارگان، نگاه مشترک پروژه شب یوری و پروژه صلح ستارگان به آسمان و زمین، سبب آغاز این همکاری شده است: زمانی که از فضا به زمین می نگریم هیچ مرزی بر روی آن نمی بینیم. تنها چیزی که دیده می شود گوی سفید و آبی زمین در فضای بی کران است؛ بدون هیچ خط کشی و مرزی.

صلح ستارگان و شب یوری از تمامی‌ گروههای فعال نجومی و فضایی همکارشان در سراسر جهان درخواست کرده اند که برای اثربخشی بیشتر این دو پروژه، به اجرای پروژههای همکار خود کمک کنند.

پروژه جهانی صلح ستارگان به همت انجمن نجوم ایران و انجمن صلح آسمانی برگزار می شود.

 

منبع: پایگاه اطلاع رسانی سال جهانی نجوم

  • ۸۷/۱۱/۰۸
  • مهدیه

ثبت دیدگاه (۱)

سلام خانم شهیدی نسب تبریک میگم وب خوبی رو راه انداختین امیدوارم همواره موفق باشید و همچنان به وب نگاری علم نجوم ادامه دهید !
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی